Saturday, January 7, 2012

Velkommen Inn


Besøk nummer 1
Du ringer på. Døren er elegant mørk blå. Den åpnes og innenfor står en herremann med strak rygg og et fast håndtrykk, kledd i strøken silkedress, med den øverste skjorteknappen åpen så han ser akkurat passe uformell ut. I entreen står skoene lina som militære kadetter, og mens han tar i mot ditt ytterplagg kan du ikke unngå å bli litt nervøs over hvor du skal sette skoene.

En kort gang, med en dør tydelig markert 'bad', leder deg inn i stuen, eller leveværelset. Du trekker frem vinen du hadde med til verten, en god 05'årgang fra Burgund. Han tar høflig i mot, men blikket flakker et øyeblikk. Du er den siste tilbords, og unngår såvidt å sette deg da du merker at alle andre står bak sin stol. Ventende studerer du de blankpolerte stolene i massiv mahogney og det enorme glassbordet dekket av en skinnende hvit duk og sølvservise.

Besøk nummer 2
Du ringer på. 'Kom inn, det er åpent' hører du noen rope. Døren sitter litt fast, da hengslene er litt rustne, og en sko faller ut når du endelig får åpnet den. Så kommer han til syne, med forklet på seg og litt mel på kinnet. Øynene lyser opp av glede når han ser deg, og han småløper bort og omfavner deg. 'Hvordan har du det? - spør han. 'Bra' svarer du litt automatisk, men i motsetning til mange andre som stiller dette spørsmålet stopper han opp for å høre på hva du har å si.

Han drar deg videre inn i huset, til stue/kjøkkenet. Et bord står dekket midt i rommet, med to enorme sofaer rundt. 'Sett deg, de andre har ikke kommet enda, vil du ha noe?' Du husker vinen du hadde med og tar den frem, hvorpå han blir veldig begeistret 'Minner meg om den gangen i Burgund,' starter han mens du synker ned i en sofa. 'Den gangen vi ikke klarte å smake forskjell på rød og hvit.' Mens minnene flommer tilbake kommer en sort katt og legger seg i fanget ditt.


De sier at et bilde sier mer enn tusen ord, men så kan jeg ikke tegne da. Moralen får dere finne selv.

No comments:

Post a Comment